Politika ravnanja z osebnimi podatki

1.    UVOD

V podjetju Topsolutions d.o.o., Tbilisijska 57B, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in varnosti vaših osebnih podatkov posvečamo vso pozornost. Pri upravljanju z vašimi osebnimi podatki sledimo načelom transparentnosti in  skrbnega ravnanja v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation ali GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).


Politika ravnanja z osebnimi podatki velja za obdelavo vseh osebnih podatkov v podjetju Topsolutions d.o.o., in vključuje podatke o strankah in ostalih posameznikih, ki so izrazili željo po sodelovanju (v nadaljevanju: uporabnik). V nadaljevanju opisujemo za katere namene obdelujemo osebne podatke, kako jih varujemo, ter kakšne so vaše pravice v povezavi z osebnimi podatki, ki jih o vas hranimo.


Ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja od 25.5.2018. Nazadnje je bila posodobljena 25.5.2018. Vsebina te izjave se lahko kadar koli spremeni, zadnja različica je vedno dostopna na naši spletni strani www.topsolutions.si. Če bi v izjavi prišlo do sprememb, ki bi bistveno vplivale na obdelavo vaših osebnih podatkov, vas bomo o tem nemudoma obvestili.



2.    PODATKI

Naše spletno mesto www.topsolutions.si lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna, ko se registrirate v naši spletni trgovini kot uporabnik ali ko se prijavite ne prejemanje naših e-novic.


Ob prijavi na prejemanje naših e-novic od vas prejmemo podatek:

-          E-naslov


Ob registraciji v naši spletni trgovini od vas prejmemo podatke:

-          Ime,

-          Priimek,

-          E-naslov,

-          Telefonska številka,

-          Naslov,


 V primeru, da se registrirate kot pravna oseba prejmemo še podatke o:

-          Nazivu podjetja,

-          Naslovu podjetja,

-          Davčni številki podjetja (opcijsko),

-          Matični številki podjetja (opcijsko),

ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec za registracijo. Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo.


Spremljamo podatke o odprtju posamezne elektronske pošte, kliku na posamezne povezave v elektronski pošti.


3.    NAMENI ZBIRANJA PODATKOV

Zbrane osebne podatke podjetje Topsolutions d.o.o. uporablja v naslednje namene:

-          Izvajanje pogodbenih odnosov, kar vključuje vodenje in izvajanje naročil in pogodbenih aktivnosti

-          Trženjske aktivnosti, ki vključujejo pošiljanje ponudb preko direktne pošte, elektronske pošte, telefona ali osebno; oglaševanje preko različni komunikacijskih kanalov kot so direktna pošta, elektronska pošta, telefonski klici, spletna stran, družbena omrežja in podobno; ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords,…) z namenom prikaza vam relevantnih vsebin; ciljano digitalno trženje z uporabo posebni rešitev (Facebook Pixel, Facebook Custom Audience Pixel) z namenom prikaza vam relevantnih vsebin.


Vaše podatke bomo hranili dokler bodo potrebni za izvajanje naših poslovnih aktivnosti oziroma do zahteve za izbris.

Podjetje Topsolutions d.o.o. vaših osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam, razen:

-       zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom našega podjetja (npr. vzdrževanje IT sistemov, administracija spletne strani, izvajanje elektronskega sporočanja,...) in

-       po potrebi državnim organom, na podlagi njihove utemeljene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka


4.    PIŠKOTKI

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.


Piškotek nam omogoča analizo vzorcev prometa na naši spletni strani. Piškotek nam ne more omogočiti dostopa do vašega računalnika ali do informacij, ki presegajo informacije, ki ste nam jih sami posredovali. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejema piškotke. V kolikor ne želite sprejeti piškotkov se obrnite na uporabniški priročnik brskalnika, ki ga uporabljate ali kontaktirajte spletno pomoč brskalnika. Če onemogočite piškotke, si lahko še vedno ogledate javno dostopne podatke na naši spletni strani.


Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Topsolutions med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).


Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku upravitelja shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku uporabnika.


5.    PRAVICE UPORABNIKOV

Uporabnik lahko od upravitelja osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@topsolutions.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.


Poleg tega ima uporabnik tudi naslednje pravice:

-          Pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravitelj uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev.

-          Pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravitelj uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev.

-          Pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

-          Pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem.

-          Pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi.

-          Pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.


V kolikor se želi uporabnik odjaviti  od prejemanja e-novic upravitelja lahko to stori s klikom na označeno povezavo oz. odjavo v vseh prejetih e-sporočilih. Ob odjavi bo upravitelj vaše podatke premaknil v evidenco odjavljenih uporabnikov, kjer jih bo zaradi preprečevanja napak in nenamernih prijav hranil neomejeno oziroma do zahteve uporabnika po izbrisu.


Uporabnik lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravitelja na e-naslov info@topsolutions.si.


Upravitelj lahko, za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, od uporabnika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da uporabnika ne more zanesljivo identificirati.


Upravitelj mora, na zahtevo uporabnika, s katero le-ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.


6.    UPRAVITELJ

Topsolutions d.o.o.

Tbilisijska 57b

1000 Ljubljana

ID za DDV: SI86890204

Matična številka: 3352102

Telefonska številka: 01 2007 180

Fax številka: 01 2427 168

E-naslov: info@topsollutions.si

E-stran: www.topsolutions.si


Datum: 25.5.2018


Naša spletna trgovina uporablja piškote za boljše delovanje. Preberite si več o piškotkih.
Prosimo, kliknite "Sprejmem piškotke" za sprejem piškotkov.